Wednesday 11 July 2007

ijslandse weetjes

hallo allemaal!!!,
We zouden graag wa meer vertellen over het zijn en blijven hier in ijsland voor als jullie ook goesting moesten beginnen krijgen :).
Eerst en vooral het eten in Ijsland is duur!! zeker vlees en groenten. Daarom zijn wij overgestapt opeen dieet van een beetje vlees op het boke en voor de rest choco en confituur :) prijs is veel lager en het eten blijft goed. Hierdoor sparen we geld en konden we weer ne keer lekker gaan eten, nu kreeft :)
een kreeften soepje als voorgerecht:



en dan een kreeftenschotel, zie Pieter genieten :)


De prijs van zo een lekker kreeftenmenu is ni veel meer dan hamburger met fritjes.

Je kan dus beter een paar dagen goedkoop eten : zelfgemaakte hotdogs, hamburger, kippetje,...

en dan lekker gaan smullen op restaurant.

Ook een belangrijk punt is breng een windscherm mee voor het koken. Wij hebben dat ni mee en de wind zorgt ervoor dat we gigantisch veel gas verbruiken bij het koken en dat het heel traag vooruit gaat.
Breng ook steen pikketten mee als je met de tent gaat. Wij waren wel zo slim om die te voorzien maar we hebben hier al veel mensen zien vloeken met de ondergrond. Ge hebt de steenpikketten echt nodig, geen overbodige luxe zene.
En laatst breng een goede tent mee, wij zijn onze tent al moeten gaan laten maken in Reykjavik.
Een van de hoofdstaven was gebroken en we dachten dat we een neiuwe tent moesten kopen: in IJsland zon kleine 600 euro. Maae alle geluk was er eebn lieve verkoper die ze gemaakt heeft voor ons zodat we de vakantie toch nog doorkomen. Hierdoor hebben we eenmalig in een hotel moeten slapen, man das duur!!!!
groetjes,
Pieter en Kirsten

2 comments:

Marc said...

Tja, ik zou er ook voor kiezen om confituur op mijn boke te doen als ik daarna kreeft kan gaan eten. Dat is wel net zoiets als 20 dinges kopen in de solden en dan zeggen dat je veel geld hebt gespaard :)

Anonymous said...

PIeter en Kirsten,

Vind je niet dat de Pieter een beetje lijkt op die clownen van het noorden? (alleenb zien die vogels er ook nog schattig uit!!!)

En Pieter,

geef maar toe dat je daar in je soep een klein"clown-volgeltje" hebt gedraait. Lekker Lekker

Ps Hoe heb je het dood geslagen?? ... met ne steen?!, uwe schoen? of gewoon nekje omgedraait?!

Sorry dat was er weer over

Het ziet er prachtig uit en tot .... de volgende

Ikke